sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Eilen kävimme illastamassa ravintolassa, jossa saimme juoda sen kahden-kolmen tunnin aikana, jotka siellä vietimme, alkoholillisia ja alkoholittomia juomia niin paljon kuin halusimme. Tätä ennen tapasimme Roosan vaihtarikavereita Hachikon patsaan luona, johon sitten ilmestyi jostain sisäänheittäjä tähän kyseiseen ravitsemuslaitokseen. Juomien lisäksi hintaan kuului pari-kolme ruokalajia joista kaikki söivät yhteisesti. Meitä oli noin kymmenen ihmistä siinä illastamassa ja oli kyllä todella mukavaa. Tutustuin pariin japanilaiseen, unkarilaiseen ja meksikolaiseen illan aikana. Illan päätteeksi oli kiva seikkailla pienessä maistissa hotellille. :-D Nämä nomihodai-tyyliset (all-you-can-drink) ravintolat ja karaoket koituvat täällä kyllä suomalaisen kohtaloksi ennen pitkää. Eräs ranskalais-japanilainen tyyppi ihmetteli kovasti miten Jukka pystyy juomaan niin nopeasti ja paljon. Sitten me olimme että "Tjaa, no sehän vasta itseasiassa alottelee tuossa vasta".

Japanissa on muuten kivoja teknisiä juttuja, kuten lämmitetyt vessanpöntönistuimet ja tarjoilijahälyttimet. Vessoissa tapahtuu myös kaikkea kivaa eri napeista. On nappi, josta tulee veden lorinaa jos ei muuten kehtaa pissiä äänekkäästi. Myös bidee ja alasuihkujutut toimivat napeista ja vettä suihkuaa jostain pöntön reunasta. Jotkut vessat vetävät itsensä automaattisesti kun asiakas nousee pöntöltä. On myös perinteisiä reikä lattiassa -vessoja.

Eilen kävimme myös Meiji-temppelissä. En ole varma, onko tuo sen oikea nimi, mutta Meiji Shrine oli kyseessä. Se oli viehättävän varjoisa ja rauhallinen paikka verrattuna ostoskatuihin, ylläripylläri.

Tänään käytiin piknikillä Yoyogi-puistossa ja sen jälkeen käytiin ensimmäistä kertaa karaokessa! Tämä tapahtui Harajukun kaupunginosassa ja karaokemesta oli hiukkasen tyyris, eikä ollut edes nomihodai (höh), mutta hauskaa oli silti. Mennään karaokeen varmasti myöhemminkin, kun tapaamme kaverimme Lotan. Asakusassa on ilmeisesti jokin hyvä karaokepaikka!

Ainiin, wlan toimii taas meidän huoneessa. Kävin vähän valittamassa asiasta ystävälliseen sävyyn ja respan jäbä tuli resetomaan meidän kerroksemme routterin. Puhui todella hyvää englantia, mikä oli yllätys! Selitti kaikkea teknistä asiaa ihan ongelmitta. Nyt pääsee taas tarkastamaan sähköpostit ja irkit helposti.

--------------------------

Yesterday was fun, we dined with some of Roosa's Japanese friends in a restaurant that had nomihodai (all-you-can-drink). I really enjoyed meeting new people (Japanese, Mexicans, Hungarians) and getting somewhat wasted in Tokyo which is a weird feeling. Nomihodai is a dangerous thing for a Finn, one Japanese guy was pretty surprised by the pace that my Finnish pal Jukka was drinking. We were like "Well, he's just getting started", which was true. I wonder if the concept would work out in Finland? In general, I wish Finland had more all kinds of cool technical devices, such as the thing you can press to alarm the waiters when you need to get more DRINKS. Let alone the uber cool toilets with warm seats. Toilets really are something else around here and I wrote a really long description about them in Finnish, but I won't bother you with it because you probably get the idea anyway.

We also visited the Meiji Shrine yesterday. The place was very peaceful compared to the streets.

Today we went for a picnic in Yoyogi park. After the picnic we went to karaoke for the first time! The place was a little bit expensive (plus, no nomihodai), but we had fun anyway! We'll probably go to karaoke again when we're meeting our friend Lotta later. There's a good karaoke place in Asakusa, or so I've heard. ;-)

OH! I almost forgot. The Wi-Fi works fine in our room again. I went and friendly complained about the poor connection and a guy came to reset the router on our floor. He spoke very good English and I was super delighted by that and the fact that I can check my e-mail and IRC without problems now.

1 kommentti:

  1. Moi kulta olisipa kiva olla mukana! Ihana lukea mitä siellä tapahtuu... Terkkuja Äipältä

    VastaaPoista