perjantai 2. heinäkuuta 2010

Takaovesta venäjälle ja metrolla Tokioon

Noniin, nyt on energiaa kirjoitella. Toinen päivä Tokiossa takana, tai kolmas, miten sen nyt ajattelee. Ensimmäinen päivä meni hirveissä jetlageissa suurimmalla osalla porukasta, itsestäni tuntui koko päivän siltä, että maa tärisee ja huojuu. Lentomatka oli yllättävän mukava, vaikka jonkin sortin lentopelosta kärsinkin. Seitsemän tunnin vaihtoaika Moskovassa meni oudon mukavasti, ja päästiinpä Venäjälle ns. takaovesta. Eli siis meidät ja pari muuta vaihtoa Tokion lennolle odottavaa vietiin rakennuksen takaovesta pieneen pakettiautoon, jolla sitten köröteltiin terminaali D:hen, joka on Sheremetyevon uusi terminaali, josta Aeroflotin lennot ilmeisesti tulevaisuudessa kaikki sitten lähtevät ja jonne ne saapuvat. Oli ihan hieno mesta, suurin osa liikkeistä oli vielä kiinni, mutta venäläiseen tyyliin vessakin muistutti lähinnä kylpylää. Lento Moskova-Tokio meni hyvin, penkit olivat epämukavat, mutta ruoka oli hyvää ja palvelun tasokin venäläiseksi ystävällistä. Ei varsinaisesti mitään isompia risuja Aeroflotille, vaikka kaikenlaista jännittävää siitä olimmekin etukäteen kuulleet.

Tokioon siis paikallista aikaa klo 10 aamulla ja neljä-viisi tuntia myöhemmin olimme hotellilla. Suoritimme väsyneen, mutta mielenkiintoisen metrosompailun päästäksemme tänne, mutta oli ihana yllätys kun perillä odotti oikeasti miellyttävä hotelli. Sananen japanilaisten ystävällisyydestä: sitä on paljon. Matkallamme hotellille meitä tuli neuvomaan ainakin kolme eri ihmistä, vaikkemme edes olleet erityisemmin hukassa. Myös hölmöiltyämme metrolippumme väärästä porttisysteemistä sisään, saimme ne takaisin ystävällisen metroaseman työntekijän toimesta, kun hän avasi sen systeemin (laitteen johon lippu asetetaan) ja kaivoi ne sieltä ulos. Hoemme täällä sanaa "kiitos" erittäin paljon. Tai siis "arigato"a. Eilen shoppailimme koko päivän Shibuyassa, tänään teimme samaa Shinjukussa.

Täällä on käynnissä alennusmyynnit. Tai ainakin useassa liikkeessä Shibuyan kaupunginosassa on meneillään ns. hullut päivät. Meininki on aika hullua, Shibuya 109 -tavaratalossa, joka on siis täynnä erilaisia naistenvaate- ja asusteliikkeitä, on joka putiikin ovella vähintään kaksi nuorta naista huutamassa erilaisia tarjouksia ääneen ja toivottamassa asiakkaat tervetulleiksi. Myyjät suorastaan kilpailevat siitä, kuka on kovaäänisin. Parhaimmilla oli megafoonitötsät, joita he paukuttivat muoviläpysköihin silloin kun eivät huutaneet niihin tötsiin. Alennuksetkin ovat hulppeita, ostimme jo ensimmäiset tuliaiset. Chiara-nimisestä liikkeestä saa yllätyspusseja, joissa on erilaista krääsää. Pussin hinta on n. 5 euroa, mutta sisältö saattaa olla yli 60 euron arvoinen jos käy hyvä tuuri.

Postailen kuvia huomenissa, vähän huono tämä netti täällä niin kestää aika kauan päivitellä, mutta eiköhän tämä tästä!


-------------------

For my non-Finnish speaking friends: I got safely to Tokyo even though I was very scared of flying. Japan is overly friendly place unlike Moscow where we spent 7 hours in a new "terminal D", which is a nice building, but the customer service and the people in general... well, it's just Russia as it is. (Despite all this, I like Russia very much). Anyway, here in Tokyo we received help from three people on our way to the hotel, even though we didn't really need help badly at that time. This is the thing I love about Japan, it feels like home here. Japanese people somehow remind me of Finnish people (mostly polite and kind of shy), although we're basically hicks and the Japanese aren't, hehe. I'm not saying that in Finland you encounter three random people who give you instructions without asking, because... you won't. It's just that there are are odd similarities. The flashy youth subcultures are a good example of them. Japan is awesome!

There are sales everywhere in Shibuya and Shinjuku, so shopping here is kind of crazy at the moment. That's what we've mostly been doing here, shopping. Everything except food costs pretty much, but the discounts are huge. We bought several "surprise bags" that cost about 500 yen, but the contents of the bag may be even worth of 6000 yen. Easy souvenirs!

Sorry for the short post, I'm not in the mood for translating all of the text above, but I might post some photos tomorrow. The Internet in the hotel is pretty poor so it'll take some time. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti