perjantai 16. heinäkuuta 2010

Kyoto

Nyt ollaan Kiotossa, saavuttiin tänne torstaina ihan aamusta yöbussilla. Yöbussi Tokiosta Kiotoon oli varsin mukava kokemus. Bussi oli kaksikerroksinen ja pääsimme yläkertaan, josta itse ainakin ensimmäiset pari tuntia ihastelin vaan öistä Tokiota ja valtatietä ympäröiviä laaksoja. Laaksot näyttivät aamullakin hienoilta kun pilvet roikkuivat puitten päällä. Ja saatiin ihan hyvin nukuttuakin. Check in hostelliin alkoi virallisesti vasta klo 15, mutta neppailimme pienen temppelikierroksen tehtyämme sen näköisinä tuossa lobbyssa, että päästiin huoneeseen jo joskus yhden aikoihin. Sen jälkeen otettiin tarpeelliset päiväunet.

Täällä Kiotossa on meneillään yli tuhatvuotinen perinnefestivaali, Gion Matsuri, joka on yksi Japanin kolmesta kuuluisimmasta festivaaleista. Festivaalialueella on kolmena yönä (yoiyama) kokonainen katu suljettu liikenteeltä ja sen varrelta löytyy kaikenlaista kivaa. Ruokakojuja lähinnä, yakitoria (kanaa), okonomiyakia (sitä kaalilettujuttua), takoyakia (mustekalapalleroita), jäädytettyjä suklaabanaaneja ja kaikenlaisia karkkijuttuja. Ja sakea! Kyllä, joimme ja söimme. Ihmiset täällä kulkevat festareilla hienoissa yukatoissa, katseltavaa on paljon. Näimme myös geikon (tai geishan) lähietäisyydeltä, mikä oli aika harvinaislaatuista. Ei taida venyä opiskelijabudjetti niin arvokkaan viihdyttäjän palkkaamiseen. :( Onneksi saatiin katsoa kuitenkin läheltä! Kyse oli kummikin geikosta, eikä maikosta eli geikoharjoittelijasta. Maikojakin toki päästiin bongailemaan tänään, kun kävimme Gionissa, jossa maikojen koulutuskeskus, teehuoneet ja mestat sijaitsevat. Näimmekin pari maikoa, juostiin vähän perässä ja yritettiin ottaa kuvia. Turistit, lol.

Päivällä kävimme kahdessa eri temppelissä. Ensiksi Kinkaku-jissa ("kultaisen paviljongin temppeli"), joka on todella hieno lehtikullalla päällystetty rakennus ja sitä ympäröivä puutarha. Toinen pakollinen kiotonmatkaajan kohde, jossa kävimme oli Kiyomizu-dera ("puhtaan veden temppeli"). Se on buddhalainen temppeli, joka sijaitsee vuoren rinteellä ja sieltä on hienot näkymät alas kaupunkiin. Päähallissa on suuri veranta, tai siis tuttavallisemmin TERASSI :D, jolta kuvasimme klassiset Kioton turistikuvat. Paikka on kuulemma myös itsemurhaajien suosima, tällaista juttua olen kuullut. Sekä Kiyomizu-dera, että Kinkaku-ji on otettu Unescon maailmanperintöluetteloon. En ihmettele, niissä rakennukset ja maisemat on kuin satukirjasta.

Huomenna Gion Matsuri huipentuu huomenna Yamahoko-Junko -paraatiin, joka alkaa ihan aamusta. Heräämme "aikaisin" varaamaan hyvät katselupaikat eräästä kadun kulmasta, josta paraatissa kulkevat kannettavat temppelit menevät ohi ja jossa ne todennäköisesti säätävät hetken kauemmin kuin muissa paikoissa.

Kioto on kyllä ihan erilainen kuin Tokio, positiivisella tavalla. Täällä ei juurikaan metrolla/junilla kuljeta, ja perinteet ovat vahvemmin läsnä. Ihana paikka!

---------------------------------------

Yesterday we arrived to Kyoto. It's the time for Gion Matsuri, over a thousand year old tradition which spans the entire July. We took the night bus in Tokyo and travelled for 7 hours. It was a surprisingly pleasant trip and I loved viewing the neon light sea of Tokyo from the two storey bus! My favorite bus trip ever. As we arrived to our hostel, it was 7 am and the checking in would start at 3 pm, so we walked around a little bit and went to see a couple of temples. We got very tired and slept the entire afternoon. In the evening went to the downtown which is reserved for pedestrian traffic on these three nights before the main event of Gion Matsuri, the Yamahoko-Junko parade. They sell a lot of food in the streets: okonomiyaki, yakitori, takoyaki, frozen bananas with chocolate, candy, sake and stuff. Nom nom nom.

Today we visited the Kinkaku-ji and Kiyomizu-dera temples, they were absolutely fantastic. They I especially liked the Kiyomizu-dera, the view was amazing and I love how it is located over the hillside. I'll post photos later, I took so many beautiful shots.

In the evening we visited Gion, ate some gyoza and saw a couple of Maikos! Oh and yesterday we even saw a Geiko, like from five meters away, how lucky was that! I really need to sleep now, we're going to see the parade in the morning. Sorry for not being able to translate all of my ramblings, I really write a lot of bullshit in Finnish. :-D

1 kommentti:

  1. Heippa kaikille! Toivottavasti saat sen geishan kuvan tähän blogiin niin saan nähdä! Meillä alkoi nyt loma ja nautimme täällä 25-30 asteen helteessä! Rakkat terkut sulle!

    VastaaPoista